Proef en zie dat de HEERE goed is


Leestijd: 1 minuut

Vanavond hebben we kort stil gestaan bij de eerste 9 verzen van {tip id=”219″}Psalm 34{/tip} >. Een jubellied over hoe God ons ten alle tijden te hulp schiet, ook als de omstandigheden niet rooskleurig zijn. In deze psalm wordt de belofte gegeven dat Hij legert rondom wie Hem vrezen. Die wetenschap: ‘Je loopt nooit alleen, omdat er een engel is die je beschermd’ is een troostvolle gedachten als je in onzekere tijden bent. Eigenlijk bevatten deze 9 verzen te veel woorden van troost om in een paar minuten te bevatten.

Deze psalm is wat lastig te vergelijken als je met elkaar uit verschillende Bijbelvertalingen lees, want niet alle vertalingen tellen het opschrifft van vers 1 in de (Herziene) Statenvertaling mee als vers. Daarnaast ontbreken er zinsnedes die wel in de Masoretische teksten zijn opgenomen (waaronder andere de SV en HSV is gebaseerd) en kunnen afwijken van vertaleningen die de Septuaginta of Qumran-rollen gebruiken. Maar het werkte juist verrijkend.

 Vers 6 HSV Zij zagen naar Hem uit, ja, stroomden op Hem aan; en hun gezicht werd niet rood van schaamte.Vers 6 HTB Wie naar Hem opziet, straalt van vreugde en kan Hem met blijdschap aanzien.Vers 5 NIV Those who look to Him are radiant; thear faces are never covereed with shame.                 (Deze die naar Hem opzagen stralen; hun gezichten zijn nooit bedekt met schaamte.)
 
Bij alle aanwezigen had de afgelopen twee weken de dood intreden genomen in onze levens. Een periode waar het niet gaat zoals we verlangen en de HEERE wilde geestelijke vreugde geven, in de wetenschap, maar ook ervaring dat Hij zo nabij was en is. Het is zoals in deze psalm staat (be)proef en zie dat de HEERE goed is. Zeker als we bedenken dat David in deze psalm totaal niet een florieuze toestand was.
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen? Je kunt makkelijk via Whats App met ons communiceren, op bijna elk moment van de dag. Het maakt niet uit waarover.