Voor het onmogelijke bidden – Gebedslef


Leestijd: < 1 minuut

Vanavond stonden we kort stil bij de verschijning van de aartsengel Gabri-El, die voor God staat. De priester Zacharia was al bejaard en zijn vrouw was al lang in de overgang geweest. En dan verschijnt Gabri-El met de onmogelijke boodschap dat Elisabeth zwanger zal zijn en een zoon zal baren, die Johannes heet. Wat heeft dit met bidden te maken? Lees dat verder…

 De heilige aartsengel Gabri-El zegt: “Uw gebeden zijn verhoord“. Om dat te begrijpen moet je bewust zijn van de woorden die er aan vooraf gingen, als er een persoonsbeschrijving van deze priester wordt gegeven. Al snel komt de nadruk op zijn ‘ongeloof’ te liggen, maar daar draait het niet om. Er staat: Zij beide waren rechtvaardig voor God en wandelden onberispelijk volgens alle geboden en verordeningen van de Heere. Daar wordt ik iedere keer weer stik jaloers op. Zou God dit van mij zeggen? En wat een zegen als het van beide geldt. Een grotere zegen kan je niet in je relatie hebben. Beide godvrezend. Zij geloofde zo zeer in Gods trouw dat zij bleven bidden om een kind, ook al kon dit biologisch niet meer. Daar heb je gebedslef voor nodig. Ja een nieuw Nederlands woord: Gebedslef! Wat is onmogelijk in jou leven? Wat heb je bewust of onbewust opgegeven om voor te bidden. Durf jij tegen de onmogelijkheid in te bidden? Heb jij gebedslef? Ga deze week eens na, wat jij heb opgegeven en ga er voor bidden. Ook al zeggen je gedachten (en gevoel) dat het zinloos is. Jezus zegt dat we zelfs bergen letterlijk kunnen verzetten. Ga deze week jouw berg verzetten door gebedslef te tonen en rechtvaardig voor God te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen? Je kunt makkelijk via Whats App met ons communiceren, op bijna elk moment van de dag. Het maakt niet uit waarover.