Dag 10 Middag: Langs de Lek naar Leerdam om te ontmoeten


Leestijd: < 1 minuut

En zo begon onze tocht door de Betuwe langs de Lek naar Leerdam. Helaas was ik vergeten dat we een pont moesten gebruiken om aan de andere kant van het land te komen. De TomTom kon dus ook niet anders, dan ons uiteindelijk de A27 bij Nieuwegein op te sturen. Dit koste ons een omweg van een uur extra. Maar leverde weer een mooiere route op. We hebben genoten van de vele dijken en uiterwaarden.

Weer ontmoeting bij vertrek

Vandaag vieren we eveneens de verjaardag van mijn oudste aardse zus in Leerdam. Ze woont niet ver verwijderd van de moskee. Een mooie plek om de auto neer te zetten, daar hier veel mensen langslopen. Ook hier hebben we ons evangelisatiemateriaal uitgestalt. Na een gezellig samenzijn zijn we eind van de middag vertrokken. En daar was weer het moment…

Bij aankomst bij de auto, begonnen we eerst met de onaangeroerde evangelisatiematerialen in te laden, toen er een oosterse tiener aan kwam fietsen en ons vroeg wat wij op straat verkochten. ‘Niks, wij delen alleen maar gratis uit’. ‘Jammer, dat dit niet vaker gebeurt’. ‘Zeker. We krijgen zoveel elke dag gratis en toch houden we het meeste van wat we gratis krijgen voor onszelf, gooien het weg of verhandelen het. Maar dat kan niet met wat de Heere ons gratis en voor niets heeft gegeven.’ Deze jongen vertelde dat het voor hem een hele verdrietige dag was geweest. Hij moest van school, omdat hij de prikkels niet in zijn hoofd kon verwerken. We hebben het kort gehad over de toekomst die voor ons ligt, waarin altijd nieuwe wegen zich openen. Uiteindelijk fietste hij blij met een bijbel en een prentenboek in zijn hand naar huis. Het lijkt wel of elke keer als wij ergens willen opbreken, de hemel even opengaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen? Je kunt makkelijk via Whats App met ons communiceren, op bijna elk moment van de dag. Het maakt niet uit waarover.