Dag 8 Avond: Reizen à la bonne foi of plannen?


Leestijd: 2 minuten

We hebben een heerlijke tijd met vrienden gehad. Gekgenoeg is het ‘normale’ leven soms intensiever, dan het vrij zwervers bestaan. In de achterliggende dagen hebben we diverse familieleden en vrienden mogen bezoeken en kwamen minder toe aan de geleide impulsieve actie acties. Maar we waren uitgenodigd om op bezoek te komen bij mensen die we tot heden alleen telefonisch hadden mogen leren kennen. Een ‘oude’ uitzonderlijk wijze islamitische geestelijke man, die zijn leven heeft verbonden met een doortastende katholieke dame. Deze mensen hebben mij regelmatig figuurlijik met open mond laten staan, door hun levensverhaal, verdriet, zorgen en wijsheid te delen.  Juist in deze ontmoeting hebben we mogen delen wat de waarde van liefde en geduld is, omdat we niet van onze prestaties, successen en kennis afhankelijk zijn, nog dat ons leven een uitgemaakte zaak is door fouten die we hebben begaan of zonden die we hebben gedoogd. In de vergeving is er morgen een nieuwe dag, om op te staan in een nieuw leven. Ongeacht hoe lang de weg is die reeds achter ons ligt. Wat een mooie mensen komen we in dit avontuur toch tegen!!

 

Die avond zouden we nog andere ontmoetingen hebben, maar door dwingende omstandigheden bleef dit in het ongewissen en moesten we afblazen. We zouden naar een FoodTruck-festival gaan, maar daar deze niet op de openbare weg, maar op prive-terein was ingericht, moesten we zo wijs zijn om geen confrontatie te gaan zoeken, waar we het recht niet hebben om te staan. Jammer, maar gezien onze uitputting was dit misschien ook beter.

Wel hebben we in deze afgelopen 2 dagen geleerd, dat het zwervende bestaan en spontaan mensen ontmoeten, ons wat makkelijker afgaat, dan plannen en continu afstemmen. Met ons campertje is plannen moeilijk. Afstanden kan je niet goed van te voren inschatten en evenmin of de route rechtstrreeks berijdbaar zijn. Meer plannen dan in een dagdeel zit er niet in, tenzij jezelf gek gaat maken en ook weer prachtige kansen ga missen.

Uitgeput hebben een ruime tent deze nacht opgezet en bidden om een lange rustige nacht, waar we extreem hard aan toe zijn. Onze accu’s zijn behoorlijk leeggelopen ondertussen. Gelukkig zijn ze welvoldaan leeg, na functioneel gebruik 😉

En via deze weg ook even een bedankje voor de verzorgers van de kat en de bardagamen!

Groeten van onze gespierde peren-etende potentiele hamburgers! Wij gaan nu ook slapen, want zijn ook knap mmmmooooeeeeeeeeee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen? Je kunt makkelijk via Whats App met ons communiceren, op bijna elk moment van de dag. Het maakt niet uit waarover.