Dag 9 Ochtend: De verdwenen kerk


Leestijd: 2 minuten

We hebben een lange nacht kunnen maken aan de poort van de Betuwe. Helaas werden we niet erg uitgerust deze ochtend wakker. Gelukkig was het vannacht een droge nacht en weinig dauw, wat toch prettiger ontwaakt, dan dat de druppels in je nek glijden. We werden deze ochtend gewekt door de kerkklokken die ons uitnodigde naar de kerk te komen. We zouden deze ochtend te gast zijn in de Arabisch-Nederlandse kerk in Amersfoort. Maar door prive-omstandigheden van onze gastgezin was dit niet een realistische verwachting. Daarom hadden we besloten deze ochtend in Amerongen naar de kerk te gaan. Na een goede wandeling kwamen we op de plaats van bestemming aan. Echter was hier geen wijk in aanbouw te vinden, zoals op Google Maps, maar evenmin de kerk die er al wel zou horen te staan. Slechts een verlaten schoolplein en de opbouw van de finish van een wielertour was zichtbaar. Van de bewuste kerk…geen spoor. Een andere kerk opzoeken had niet veel zin meer, daar alle kerken om 10:00 met hun diensten begonnen. De enige die daar van afweek, noemde zich kerk maar stond meditatie, yoga en culturele activiteiten vele malen hoger dan het dienen van de Heer of het prijzen van de naam van onze Heere Jezus Christus. Okay, plannen bijstellen, dan gaan we een lekkere wandeling maken. We zitten hier rond de Amerongseberg in waanzinnig mooi natuurgebied. Diverse natuurgebieden en reservaten sluiten op elkaar aan en vormen de natuurlijke overgang van de Nationaalpark Utrechtse Heuvelrug naar de Betuwe, gescheiden door de duizenden jaren ouden waterscheiding. 

Nu moet je uiteraard zorgen dat je eten en drinken bij je heb als je de natuur in trek. Hoewel wij nog even waren teruggekeerd om onze electronica mee te nemen, vergaten we uiteindelijk water en voedsel bij ons te steken. Via het knooppunt van het Kortelandenpad hebben we de gehele Galgenpad gelopen door de natuurgebieden rond de Amerongseberg (Amerongen-Elst-Prattenburg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen? Je kunt makkelijk via Whats App met ons communiceren, op bijna elk moment van de dag. Het maakt niet uit waarover.