Evangelisatiecampagne Nieuwerkerk: Google Translate onze op een na grootste vriend


Leestijd: 2 minuten

We hebben vanavond weer een gezegende de evangelisatiecampagne gehad in Nieuwerkerk aan den IJssel. Even als de afgelopen lokale acties hebben we dit weer onder de vlag van Get Saved gedaan. We waren 2 evangelisten van GetSaved, een deelnemer van onze huisgemeente, die we tijdens een eerdere campagna hebben mogen ontmoeten, mijn dochter en zoon aanwezig. Een stevig team dus van 6 evangelisten.

Onze op een na grootste vriend was deze avond Google Translate.

We mochten een prachtige ontmoeting hebben met een Poolse man, die we al wel eerder hadden ontmoet, maar geen contact mee konden krijgen. Wat nu blijkt te komen doordat hij geen enkele andere taal dan Pools beheerst. Maar met geest, handen, voeten, hart, mond en Google Translate op onze smartphones hebben we toch een goed gesprek kunnen voeren. Als het goed is komt precies komende week Poolse Bijbels binnen. Hopelijk kunnen we volgende week C. een bijbel overhandigen. Zo begon een mooi begin met iemand een bakkie koffie aan te bieden.

Een tweede ontmoeting mochten we hebben, was met een Russisch gezin, die eveneens op de bankjes van het Raadhuisplein waren neergestreken. Op gelijke wijze ontstond er een gesprek en hebben we met een jonge moeder gebeden. Gelukkig had ik achterin in de auto nog Russische Bijbels liggen en verdween oma, moeder en kind uit ons zicht, met blij gezicht vanwege een gratis Bijbel en gebed. 

Deze mensen zijn voor nu weer uit ons zicht onttrokken, maar onder de ogen van de Heer. We bidden dat Hij het gezaaide Woord zal zegenen. We zijn dankbaar dat we de technologie tot onze beschikking hebben. Hoe gebrekkig het misschien ook is, het was helpend. Maar uiteindelijk doorbreekt Gods Geest alle grenzen, die door ons zijn gemaakt of in het geval door ons is veroorzaakt. 

De Heer gebruikte juist de vers toegetreden jonge vrouwen in het team om contact te maken, terwijl de ‘oudere’ garde in gebed ging en mocht aanzetten tot handelen in geloof. Mooi hoe de Heilige Geest elke keer weer gebruik maakt van diverse mensen en diverse talenten, zodat het beste samenkomt. Waarom Google Translate niet de grootste vriend was, laat zich denk ik wel raden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen? Je kunt makkelijk via Whats App met ons communiceren, op bijna elk moment van de dag. Het maakt niet uit waarover.