DAG 1 Middag en Avond: Harmelen, onze eerste overnachting


Leestijd: 2 minuten

Halverwege de middag zijn we vertrokken bij een prettig zonnetje uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Nieuw avontuur. Onze ervaring is dat een route plannen met een 45KM-voertuig een ramp is, omdat er geen routeplanners bestaan die hier op zijn ingericht. Het is of voor de auto bedoeld of voor de fiets. Maar wij zitten er precies tussen in. Opeens dook echter TomTom Go op met de Kronkelroutes. En dat leverde ons een rechtstreekse rit op naar onze eerste bestemming in Harmelen. Wie denkt dat Nieuwerkerk alleen via de snelwegen en provincieale wegen bereikbaar is, komt met deze routeplanner verrast uit. Want vanaf ons vertrek hebben we nog geen 5 minuten bij een grote weg gezeten. We hebben een lange route over dijkjes en tussen de boerderijen gereden. Door gehuchten en dorpjes die we niet kende. We zijn aangekomen in Harmelen aan het water, midden in de natuur. De toegang werd ons eerst geblokkeerd door sensatiebeluste dames koeien.

Genieten van de eerste rust

Daarna kwamen we aan in een prachtig polderlandschap met een rijke flora van gangbare bloemen, maar ook valeriaan, grijskruid, grote kattenstaart, gekroonde ganzenbloem, kaasjeskruid en canadese guldenkruid. Een sterk internationale flora en heerlijk rustig. Voor de regen de voortent opgezet, na een lekkere wandeling. En onder de regenbuien ons vakantieboek ‘De Bezoeking’ van Frank Peretti ter hand genomen.

Opweg naar de zondag

Nu gaan we rustig het laatste deel van de avond en nacht in aanloop naar de zondag. We hopen heel erg onze oude gemeente, de Central City Church, te bezoeken. We kijken uit naar de ontmoetingen van oude bekende en hopelijk ook vele nieuwe gezichten. Maar nog meer naar ontmoetingen waar we mogen getuigen van onze Heere en Zaligmaker Jezus Christus. Want tenslotte is dat ook onze missie, naast dat het als trektocht/vakantie ook rust zal brengen. We houden jullie op de hoogte. En tot morgen… als het echt gaat beginnen…

Foto-impressie Dag 1 
 {gallery}Dag1{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen? Je kunt makkelijk via Whats App met ons communiceren, op bijna elk moment van de dag. Het maakt niet uit waarover.