Bijbelverspreiding in de Oekraine


Leestijd: 2 minuten

Bijbelverspreiding in de Oekraine

Wij zijn dankbaar dat vele Oekrainers de weg naar ons weten te vinden voor gratis Bijbels. Echter de vraag voor Bijbelverspreiding in de Oekraïne was zo groot dat we de verzendkosten niet meer konden bekostigen. Maar we wilde gehoorzaam zijn aan God en onze missie door toch te blijven aanbieden. We bleven er op vertrouwen, dat als de Heere ons een opdracht geeft, dat Hij ook zal voorzien. En vandaag kwam de perfecte oplossing…

The Bible Leage, de wereldwijde organisatie voor Bijbelverspreiding, heeft geen contacten in deze regio van de wereld. De nood is daar zo hoog naar Bijbels dat vele Oekrainers de weg naar onze kleine christengemeente in Nederland weten te vinden, om aan te kloppen voor Bijbels. Gelijkertijd is het verdriettig dat binnen de grenzen van een europees land hierin niet kan worden voorzien, zodat ze hier terecht komen.

Vandaag werd ik gebeld door de initiantiefnemer, Bert van Panhuis, van Stichting met uitgestrekte hand. Al 41 jaar is hij actief in de Oekraine, reeds voor de val van het IJzeren Gordijn via Open Doors. Na de val kon hij deze mensen niet loslaten en is zelfstandig verder gegaan. Volgende week hoopt hij weer met een vrachtwagen vol te vertrekken naar het oorlogsgebied. Hier zal hij voor ons de contacten leggen, zodat vanuit de Oekraine zelf de Bijbels worden verspreid, die hier worden aangevraagd. Dit opent gelijk de deur voor betere contacten voor christenen onderling in de Oekraine. 

Bert’s getuigenis over wat hem motiveerde raakte mij. Eén ding bleef sterk hangen. Hij vertelde dat mensen aan hem vroegen hoe hij dit volhield. Hij zij: “Met de hoofdletter S en V”. Als je afvraagt wat dat is: Stil zijn en vertrouwen. Zoals Bert zei: De Heere houd niet zo van zeuren. Als je wat aan Hem hebt gevraagd is het genoeg. Dan kan je er op vertouwen dat Hij ook zal voorzien. En dat heeft Hij op deze dag bewezen. Woensdagavond er voor gebeden op de bidstond, vandaag verhoord. Na de Heere, dan ook onze grote dank aan Bert van Panhuis en Stichting met uitgestrekte hand. 

Bij deze is er een doos vol Bijbels en kinderbijbels onderweg naar de Oekraine!

Steun de Bijbelverspreiding 

Graag blijven wij ons inzetten voor het verspreiden van Bijbels. Steun ons ook om dit werk voort te mogen zetten, door dit werk specifiek te steunen met een eenmalige of terugkeren de gift door op de link of onderstaande afbeelding te klikken. Dit is heel hard nodig. Hartelijk dank voor gave uit uw hart.

Bijbelverspreiding QR met Givt opmaak

 

2 reacties op “Bijbelverspreiding in de Oekraine”

 1. Jeanne linssen avatar

  Beste Janny,
  Ben bij de opwekking in Drachten geweest ,in het voorjaar en sponser 2 projecten open deur van Srijdom en Pastor Julius in Oeganda.
  Enkel weken geleden heef God mij genezen en 1 week later heeft Hij mij de opdracht gegeven een conferentie in Terneuzen te organiseren , dedrugstad van Nederland.
  Ik ben lid van de gemeente Fountain of Fire in Terneuzen., er de namen van de Pastors die uitgenodigd worden.
  Jouw naam is er ook bij. pastorMichael Olosunde heeft mij gevraagd om de uitnogingen te versturen.. fountainoffire.org is de websitte.
  Wees gezegend.,,
  Jeanne Linssen. Tel. 0115-615144 of 0627208349
  Oostelijk Bolwerk 346 Bflat
  4531GW Terneuzen

  1. admin avatar

   Ik heb een persoonlijk antwoord naar je gemaild. Ik hoor wel of deze in goede orde is ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen? Je kunt makkelijk via Whats App met ons communiceren, op bijna elk moment van de dag. Het maakt niet uit waarover.