De bidstonden beginnen weer op woensdag


Leestijd: 2 minuten

Vanaf a.s. Woensdag zullen we weer beginnen met de bidstonden. We houden dit elke woensdagavond om 19:00. We komen voor een kort moment bij elkaar voor een halfuur gebed. Dit kan soms een kwartiertje uitlopen als er veel inbreng is, maar we houden het kort maar krachtig in de Heilige Geest.

Waarom houden we bidstonden?

In de eerste plaats om te danken voor alle zegeningen en deze concreet te benoemen. Paulus zegt dat we al onze noden onder dankzegging bekend moeten maken bij God. Het eerste is dus niet bidden, maar danken. Dat geeft je gelijk een positievere gemoedstoestand en perspectief. Je voorkom hiermee ook gelijk dat een bidstond een gelegenheid wordt om je verlanglijstje in te dienen, alsof God Sinterklaas is.

Ten tweede om meer ruimte te geven aan persoonlijke noden. We hebben elkaar gekregen om met elkaar te bidden, voor elkaar te bidden en in geval van ziekte zegt de apostel Jakobus dat we de oudste over ons moeten laten bidden. Gebed met authoriteit en overgave. 

Ten derde om te bidden voor plaatselijke, nationale en internationale nood en zorgen. Denk aan ons evangelisatiewerk, zendingswerk, vluchtelingenstroom, het instorten van het financieel systeem, politiek, vervolging, corona en andere ziektes en rampen. 

En ten slotte om meer persoonlijke ontmoeting te hebben en mee te leven in elkaars prive-leven. 

Deelname aan de bidstonden

Iedereen mag deelnemen aan de bidstonden. Je hoeft geen lid of bezoeker te zijn. Iedereen is welkom. Echter worden de bidstonden niet opgenomen, daar mensen hier vaak veel prive-zaken delen. Wat in de groep wordt gedeeld, blijft ook binnen de groep. Alleen met jouw persoonlijke toestemming mag iets worden gedeeld met een ander. Omgekeerd mag jij wel de zorg om anderen inbrengen, die niet aanwezig zijn, zolang dit geen negatieve uiting is over iemands prive-leven, maar oprecht medeleven.

Om deze reden worden er geen opnames gemaakt van de bidstonden. Wel worden deze online live uitgezonden, zodat iedereen op afstand kan deelnemen. Maar nadrukkelijk vermeld ik dat de absolute wens is dat je live aanwezig bent. Gods Geest kent geen grenzen en muren. Dat staat onomstotelijk vast. Maar op afstand kunnen we je geen handen opleggen of zalven, noch ons fysiek verbinden in gebed om iemand heen. Het gebed is ongekend krachtig, maar kent meer kracht, in het algemeen, als je met elkaar bijeen bent.

Op welke wijze bidden wij?

In het algemeen zullen we met elkaar / om beurten bidden. Vooraf kan je delen waar je gebed voor willt hebben. Dank kan je zelf uitspreken of ook delen. Elke gebedsvorm is toegestaan, nadat je gewend bent om te bidden of je prettig bij voelt. Vorig jaar hebben we gedurende de bidstonden diverse gebedsvormen besproken, maar vele zijn onbesproken gebleven. Ook in het bidden mag je creatief zijn, zolang het oprecht en met eerbied is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen? Je kunt makkelijk via Whats App met ons communiceren, op bijna elk moment van de dag. Het maakt niet uit waarover.