Hulp en missie in Uganda


Leestijd: 4 minuten

Gisteren nam Elina uit Uganda contact met ons op. Deze zuster is in haar land actief voor de organisatie Lord’s Aids Mission Ministry. Zij delen het Evangelie op alle mogelijke plaatsen door praktische en medische hulp te bieden, alsook onderwijs aan eigen inwoners. Dit laten ze gepaard gaan met de verkondiging van het Evangelie en muzikale lofprijs en aanbidding.

Hulp nodig in heel de wereld, maar vandaag in Uganda

Elina deelde wat foto’s van het werk dat zij daar mogen doen. Deze staan hieronder weergegeven. Wij zijn dankbaar dat christenen van over heel de wereld zich uitstrekken naar elkaar. Vandaag vanuit Uganda, gisteren uit Pakistan en vorige week uit de Oekraïne. Onze nieuwe website blijkt een goede ingang voor christenen ver buiten onze grenzen. Ook al zijn we klein van kracht, we mogen delen in onze zegeningen. Daarom willen wij LAMM ook te hulp komen en ondersteunen met actief gebed en indien nodig met Bijbels.

Missiewerk zoals bedoeld

Wat wij vooral toejuichen is dat de hulp wordt geboden door de inwoners van Uganda zelf. Het is mooi als we vanuit het Westen zendingswerk mogen verrichten, maar het is zoveel beter als dit vanuit eigen taal, cultuur, volk en land voortkomt. Zo stuurde God Paulus en andere evangelisten op pad, de wereld in om te gemeenten te planten, maar de mensen zelf bouwde de gemeente op onder de leiding van de Heilige Geest. Hoe mooi is het als dit gebeurt door te voorzien in wat mensen nodig hebben. De praktische weg, die laat zien wat het is om Christus te volgen in liefde.

Jouw bijdrage aan LAMM

Ook zie ik met vreugde uit naar de getuigenissen die hier uit mogen voortvloeien. Uiteraard zullen we die dan ook met jullie delen. Heb jij ideeën hoe jij of wij onze broers en zussen in Uganda hulp kunnen bieden? Laat dan even een berichtje hieronder achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen? Je kunt makkelijk via Whats App met ons communiceren, op bijna elk moment van de dag. Het maakt niet uit waarover.